SEARCH FINESCALE.COM

Enter keywords or a search phrase below:

Post vanishes while typing

3214 views
22 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    November 2008
  • From: Central Florida
Post vanishes while typing
Posted by plasticjunkie on Thursday, December 17, 2020 11:10 AM

This is the second time this happens. I have a post almost completed and pufff!!!!......gone into oblivion before my eyes. Also once in a while getting a delay on the typing showing up on my IPad screen . Got a couple of 504 error codes too. All this happens only on this site, NO Where else.

 GIFMaker.org_jy_Ayj_O

 

 

Too many models to build, not enough time in a lifetime!!

Moderator
  • Member since
    September 2011
Posted by Tim Kidwell on Thursday, December 17, 2020 11:20 AM

Sorry for the inconvenience Plasticjunkie. We're going through a security update today, so there will be times when the Forum is unavailable. I suspect that when this happened to you previously, we were probably undergoing another update. There really isn't anything we can do about a 504 Error. It's a timeout error. The server didn't answer you quickly enough, and the reasons for that are numerous. Today, it's probably because of the updates we're installing. 

TK

--

Timothy Kidwell
Editor
Scale Model Brands
Kalmbach Media

 

  • Member since
    December 2002
  • From: Fort Knox
Posted by Rob Gronovius on Thursday, December 17, 2020 12:16 PM

This has happened to me so often, usually after a lengthy response. It is very frustrating, so I've gotten into the habit of copying the text for a long response so that if it vanishes, I can just paste it into a new response.

  • Member since
    July 2004
  • From: Sonora Desert
Posted by stikpusher on Thursday, December 17, 2020 12:32 PM

I’ve had the same things happening for a long time when here using my iPad. Check back on my previous report errors posts to see for how long. It’s  EXTREMELY FRUSTRATING.

 

F is for FIRE, That burns down the whole town!

U is for URANIUM... BOMBS!

N is for NO SURVIVORS...

       - Plankton

LSM

 

Moderator
  • Member since
    September 2011
Posted by Tim Kidwell on Thursday, December 17, 2020 12:36 PM
The next step to troubleshoot this is the problem confined to iPads (other mobile devices) or have users on laptops and desktops experienced it, too. And what browsers has it happened in? Safari only? Others? TK

--

Timothy Kidwell
Editor
Scale Model Brands
Kalmbach Media

 

  • Member since
    July 2004
  • From: Sonora Desert
Posted by stikpusher on Thursday, December 17, 2020 12:46 PM

It happens with my iPad and iPhone. I do not currently use a laptop or desktop for this. As far as I know how, I only use the Apple browser, Safari, or whatever it is.

 

F is for FIRE, That burns down the whole town!

U is for URANIUM... BOMBS!

N is for NO SURVIVORS...

       - Plankton

LSM

 

Moderator
  • Member since
    September 2011
Posted by Tim Kidwell on Thursday, December 17, 2020 12:51 PM

 

The commonality so far is an iPad (Stik reports problems with his iPhone, too). So on it's face it's an iOS issue. The first question our devs are going to ask what version of of iOS are you using. Do you have the latest version? If not, then they'll recommend updating to the latest version. Then it comes down to the browser you're using. They'll point out that clearing cookies is a way to help smooth out problems. If you're doing those things regularly and still experiencing the problems, then, again, it's about looking for commonalities. Right now, it looks like you and plasticjunkie are the ones experiencing the problem. 

Ultimately, it seems that the majority of users aren't experiencing this problem (or have not reported it if they are).  

Elizabeth reported the iPhone issues to our devs, but we have to be able to provide them with as much info as possible. 

I'll check with them to see if there have been reports of iOS problems with the community software in general.

Thanks,

TK

--

Timothy Kidwell
Editor
Scale Model Brands
Kalmbach Media

 

  • Member since
    August 2005
  • From: Mansfield, TX
Posted by EdGrune on Thursday, December 17, 2020 1:12 PM

It's happened several times to me as well. iPhone 6S running iOS 14.2 which is current for me (iOS 14.3 is a iPhone 12 product).  Using Safari browser

 

 

 

  • Member since
    July 2004
  • From: Sonora Desert
Posted by stikpusher on Thursday, December 17, 2020 2:24 PM

iPhone 7 running iOS 13.3.1 on Safari

iPad Air running iOS 12.5

I update every time a new iOS update comes through for each device.

 

 

F is for FIRE, That burns down the whole town!

U is for URANIUM... BOMBS!

N is for NO SURVIVORS...

       - Plankton

LSM

 

  • Member since
    September 2012
Posted by GMorrison on Thursday, December 17, 2020 4:59 PM

It happens to me often.

On my iPhone I'll often go ahead and post, then go back in edit mode to continue.

On my pc I learned from Rob to write in Word and then paste into my post.

 

Bill

 Modeling is an excuse to buy books.

 

  • Member since
    November 2008
  • From: Central Florida
Posted by plasticjunkie on Thursday, December 17, 2020 8:05 PM

Seems I’m not the only one with this problem. Has hapenned a couple of times, last one about 3 hours ago. The issues keep popping up on this new improved site!

 GIFMaker.org_jy_Ayj_O

 

 

Too many models to build, not enough time in a lifetime!!

  • Member since
    December 2002
  • From: Fort Knox
Posted by Rob Gronovius on Friday, December 18, 2020 2:46 AM

Mine has happened using an HP laptop running windows 10, Chrome.

I do not recall it happening on IE or Edge.

  • Member since
    November 2008
  • From: Central Florida
Posted by plasticjunkie on Friday, December 18, 2020 9:43 AM

Kept getting that 303 error code yesterday

 GIFMaker.org_jy_Ayj_O

 

 

Too many models to build, not enough time in a lifetime!!

Moderator
  • Member since
    September 2011
Posted by Tim Kidwell on Friday, December 18, 2020 9:57 AM
Thanks for your feedback on this issue and bumping the previous threads reporting the problem. I've been talking with our devs about it, and they are now actively looking into it. It still seems to predominantly affect iOS devices, so that's where they're going to begin. I'll keep you posted as I know more. TK

--

Timothy Kidwell
Editor
Scale Model Brands
Kalmbach Media

 

  • Member since
    September 2018
  • From: Vancouver, Washington USA
Posted by Sergeant on Friday, December 18, 2020 5:04 PM

Tim Kidwell
Thanks for your feedback on this issue and bumping the previous threads reporting the problem. I've been talking with our devs about it, and they are now actively looking into it. It still seems to predominantly affect iOS devices, so that's where they're going to begin. I'll keep you posted as I know more. TK
 

Tim I currently use iPadOS 14.3 and have not had the problem in more than two years, but I have had the problem a few times over the same period using and old Windows 10 laptop.

Harold

  • Member since
    July 2003
  • From: Building models on my kitchen counter top~somewhere in North Carolina
Posted by disastermaster on Friday, December 18, 2020 5:33 PM

https://i.pinimg.com/originals/2a/ed/c0/2aedc0e8b43bf190bb86cfd3f3f1959f.gif

Don't beat yourself up.

I type it on text edit.

Select all, copy, paste.

If it vanishes, I paste it again and again and again till it sticks.

On the kitchen counter top in North Carolina

  • Member since
    November 2008
  • From: Central Florida
Posted by plasticjunkie on Friday, December 18, 2020 6:58 PM

disastermaster

https://i.pinimg.com/originals/2a/ed/c0/2aedc0e8b43bf190bb86cfd3f3f1959f.gif

Don't beat yourself up.

I type it on text edit.

Select all, copy, paste.

If it vanishes, I paste it again and again and again till it sticks.

 

Twice hapenned while typing most of the post before submitting.

 GIFMaker.org_jy_Ayj_O

 

 

Too many models to build, not enough time in a lifetime!!

  • Member since
    March 2015
  • From: Close to Chicago
Posted by JohnnyK on Friday, December 18, 2020 7:35 PM

I have never had a problem using my Windows 10 machine or my MacBook Air. I stay away from using my Ipad.

Your comments and questions are always welcome.

  • Member since
    April 2004
Posted by Jon_a_its on Saturday, December 19, 2020 1:50 AM

GMorrison

It happens to me often.

On my iPhone I'll often go ahead and post, then go back in edit mode to continue.

On my pc I learned from Rob to write in Word and then paste into my post.

 Bill 



Yup! Me to!

Open a text editor, write in that then cut & paste into the FSM forum post.

East Mids Model Club 29th Annual Show 19th MAY 2019

 http://www.eastmidsmodelclub.co.uk/

Don't feed the CM!

 

  • Member since
    December 2002
  • From: Fort Knox
Posted by Rob Gronovius on Saturday, December 19, 2020 1:16 PM

Jon_a_its

 

GMorrison

It happens to me often.

On my iPhone I'll often go ahead and post, then go back in edit mode to continue.

On my pc I learned from Rob to write in Word and then paste into my post.

 Bill 

 



Yup! Me to!

Open a text editor, write in that then cut & paste into the FSM forum post.

Yes, a quick response such as this and I just type in the response block, but if I am writing a comprehensive and lengthy response, I will type it in the body of Word or an email body so it will not vanish. That's happened way too many times.

  • Member since
    July 2004
  • From: Sonora Desert
Posted by stikpusher on Sunday, December 20, 2020 1:02 AM

It’s a shame that the forum no longer has the “save” button like it used to... along with spell check.

 

F is for FIRE, That burns down the whole town!

U is for URANIUM... BOMBS!

N is for NO SURVIVORS...

       - Plankton

LSM

 

  • Member since
    July 2004
  • From: Sonora Desert
Posted by stikpusher on Wednesday, December 23, 2020 12:45 PM

One week later no fix.

 

The original post here disappeared while typing a lengthy reply detailing the specific problems.

 

F is for FIRE, That burns down the whole town!

U is for URANIUM... BOMBS!

N is for NO SURVIVORS...

       - Plankton

LSM

 

  • Member since
    July 2004
  • From: Sonora Desert
Posted by stikpusher on Tuesday, December 29, 2020 11:17 AM

Another week, still no fix. Today the glitch even removed previous posted work while I was editing/updating the post.

 

F is for FIRE, That burns down the whole town!

U is for URANIUM... BOMBS!

N is for NO SURVIVORS...

       - Plankton

LSM

 

JOIN OUR COMMUNITY!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

SEARCH FORUMS
FREE NEWSLETTER
By signing up you may also receive reader surveys and occasional special offers. We do not sell, rent or trade our email lists. View our Privacy Policy.