SEARCH FINESCALE.COM

Enter keywords or a search phrase below:

Ships Forum Issues

219 views
6 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    July, 2010
  • From: Tempe AZ
Ships Forum Issues
Posted by docidle on Wednesday, June 13, 2018 9:15 PM

A number of members, myself included, made the mistake of clicking on Gene1's thread that was a link. Since then we cannot see the Avatars on the left hand side of the screen and the Replies and Views columns on the right but only on the Ships Forum. All the other Forums are functioning correctly.. Can you help us out FSM?

Steve

       

 

 

  • Member since
    July, 2012
  • From: Douglas AZ
Posted by littletimmy on Wednesday, June 13, 2018 11:17 PM

It's happening to me as well.

 Dont worry about the thumbprint, paint it Rust , and call it "Battle Damage".

  

 

    

  • Member since
    July, 2014
  • From: Philadelphia Pa
Posted by Nino on Thursday, June 14, 2018 3:23 PM

Guys,

I clicked on Gene's old post too. In fact I "played" with it a bit.  I have not had any issues.   The fix for you may require a "reset" to your web browser.  Depending on the release level this reset may cause you to loose any saved login/passwords.

  Let me know what you hear from FSM and if you are still having the problem. I think there is another Thread about this same issue elsewhere on the forums.

 If you are using windows 7 or above and using IE  try downloading and using Mozilla/Firefox.  It is a tad faster for some sites like Photobucket. (Just kidding, leave PB out of it. )  The fresh browser should work fine. If not, you are in a deeper hole than I thought.

     Jim.

 

 

 

  • Member since
    November, 2009
  • From: Twin Cities of Minnesota
Posted by Don Stauffer on Monday, June 18, 2018 8:58 AM

Nino

Guys,

I clicked on Gene's old post too. In fact I "played" with it a bit.  I have not had any issues.   The fix for you may require a "reset" to your web browser.  Depending on the release level this reset may cause you to loose any saved login/passwords.

  lt me know what you hear from FSM and if you are still having the problem. I think there is another Thread about this same issue over on Ships.

 If you are using windows 7 or above and using IE  try downloading and using Mozilla/Firefox.  It is a tad faster for some sites like Photobucket. (Just kidding, leave PB out of it. )  The fresh browser should work fine. If not, you are in a deeper hole than I thought.

     Jim.

 

 

I am using Mozilla Firefox- great browser, but I have the trouble.  Don't know how to fix it without screwing up a lot of my browser actions.  Can't the FSM staff do a fix?  Do they ever monitor this section of the forums?

 

Don Stauffer in Minnesota

  • Member since
    December, 2002
  • From: Bury St Edmunds, Suffolk, England
Posted by Bish on Monday, June 18, 2018 9:06 AM

Don Stauffer

 

 
Nino

Guys,

I clicked on Gene's old post too. In fact I "played" with it a bit.  I have not had any issues.   The fix for you may require a "reset" to your web browser.  Depending on the release level this reset may cause you to loose any saved login/passwords.

  lt me know what you hear from FSM and if you are still having the problem. I think there is another Thread about this same issue over on Ships.

 If you are using windows 7 or above and using IE  try downloading and using Mozilla/Firefox.  It is a tad faster for some sites like Photobucket. (Just kidding, leave PB out of it. )  The fresh browser should work fine. If not, you are in a deeper hole than I thought.

     Jim.

 

 

 

 

I am using Mozilla Firefox- great browser, but I have the trouble.  Don't know how to fix it without screwing up a lot of my browser actions.  Can't the FSM staff do a fix?  Do they ever monitor this section of the forums?

 

 

I am useing Firefox at work and don't have any issues, so it must be somthing else.

''I am a Norfolk man, and i glory in being so''

 

On the bench: Rudel Stage 3

                     Academy 1/72nd Apache AH.1

  • Member since
    July, 2014
  • From: Philadelphia Pa
Posted by Nino on Tuesday, June 19, 2018 12:32 AM

My thoughts regarding the issues on the FSM forum web page that some members are experiencing. (see the previous posts)


The best option is to contact FSM for further guidance. They may have run into this issue in the past and already have a simple fix.


I have submitted the flowing post as an alternative.

    I am convinced it is a browser issue.  I will discuss the Firefox web browser in this post. This problem may be release level dependant since some members have the issue and others are fine.


First, My disclaimer.


     No matter which steps we do there will be some login issues as login name and passwords may be deleted and have to be re-entered. Deleting browsing data will cause some other initial inconveniences too. One thing I have noticed is the eBay login/password is almost always deleted no matter what data we Clear.   Also, for those who can't Log-out of FSM, uncheck the  Keep Me Logged In box next time you log in.


Firefox's method to fix things:

 

Clear the cookies and cache
Firefox caches websites, which means it saves some files on your machine so that it doesn't have to re-download everything when you visit sites. If a website has updated their code, Firefox may still be using some of the old code along with some of the new, which can make a web page display incorrectly. To fix this, you need to clear the cookies and cache:
  1. Click the Library button |||\.  Click History and select Clear Recent History….
  2. In the Time Range to clear: drop-down, select Everything.
  3. Click the arrow next to Details to display the list of items that can be cleared.
  4. Select both Cookies and Cache.
  5. Click Clear Now.
Now that your cookies and cache are cleared, visit the website again to see if the problem is solved.

   ___________________________________________________________


My method.


     I recommend we try things slowly. These steps are more likely to fix the Mozilla/Firefox browser without a total "overkill" like the CLEAR COOKIES and CACHE-EVERYTHING choice, and are more likely to fix issues than the   "Refresh" discussed at the bottom of this post.       The first step, get to OPTIONS.

  
Start Firefox.


Click on the three Horizontal lines (Open MENU) in the upper right corner of  Firefox. 


Click on Options about 8 lines down.  A new TAB will open.


{Alternately if a menu Task bar is visible at the very top of your Firefox window (Menu line = File- Edit- History Bookmarks- Tools- Help)  you can get to the Options selection by clicking on Tools . Click on Tools, a small window will open and  the Options choice will be the 6th one down.}
[Note: To  get a Menu  task bar at the top of the Firefox window, right click on a top-most point and a small window will open. Left click on "menu".  A check mark will appear next to it and a menu list will appear on your Firefox window.]

Details:

1st make sure to have all your login and passwords.  If unsure then there is a  simple step to copy them down.  
Click on Options  (as above).  A new Tab will open.
Click on Privacy and Security
Go to Forms and Passwords 
Click on  Saved logins. (Right side)
 When that screen comes up click on Saved Passwords
Copy down all your info as needed.


Now you can begin to clean-up Mozilla/Firefox.



Click on Options.


Click on Privacy and Security.


Go to Cookies and site data.


Click on Manage cookies and site data.


A new window opens called  manage cookies and site data.


 Scroll down to www. finescale.com and click on it to highlight it.
We  will also choose finescale.com and  cs.finescale.com if they are there.  To chose these hold the CTRL key down and click on each of the other Fine Scale items.  All should be highlighted in blue. If no,t we can do each one separate.


Click on "Remove selected".

This deletes all Fine Scale references but does not clear all data.


Close and reopen Firefox.  Try FSM.  If issue remains continue below.


Go back to Cookies and site data.


 Click/check the box on Cached Web Content  (it may already be "Checked")


Uncheck  Cookies and Site data box,
 Click on Clear.  (We are only clearing Cached web content data)


 Close and restart firefox. Try FSM. 


If FSM web page issue continues,  go back to Cookies and Site Data and click on Clear data again.


Check  the cookies and site data box and click on clear .  This clears out all cookies and site (web page) data.


Again, restart Firefox and try FSM. If the Issue continues we can try the following:


REFRESH FIREFOX


     I always recommend doing the "Refresh Firefox" once in a while as it speeds Firefox up. But it also deletes a lot of the "saved" browsing data. 


     To do this go to the upper right corner and click on the three horizontal lines to Open MENU.  Go down to the bottom of the new window and click on ? Help  .  On the new window that opens click on Troubleshooting Information.   On the next window Click on Refresh Firefox.  Note: This will  refresh firefox but does not clear everything. ie: currently it has not been deleting  my Login and Passwords except for eBay. It did delete my passwords on older versions of Firefox.


     Retry Finescale and if there is still an issue then you can try Mozilla's help page.


https://support.mozilla.org/en-US/products/firefox?as=u&utm_source=inproduct


  Please post what you find.


    Jim.

  • Member since
    September, 2012
Posted by GMorrison on Wednesday, June 20, 2018 11:18 AM

No issues. I use Chrome.

JOIN OUR COMMUNITY!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

SEARCH FORUMS

FREE NEWSLETTER
By signing up you may also receive reader surveys and occasional special offers. We do not sell, rent or trade our email lists. View our Privacy Policy.