SEARCH FINESCALE.COM

Enter keywords or a search phrase below:

I cannot connect to Britmodeller.com anymore

662 views
22 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    March, 2015
I cannot connect to Britmodeller.com anymore
Posted by JohnnyK on Saturday, April 13, 2019 1:02 PM

I have not been able to connect to their web site for about two weeks.  I cannot connect using my Mac laptop, my Dell desktop of my smartphone. I even went to a FedEx store and tried to connect using their computers. No deal!! When I try to connect via my smartphone I get this error message: ERR NAME NOT RESOLVED. I went to their Facebook page and sent Mike a message describing the problem. He asked me for my username. That was four days ago. Does anyone else have this problem.

GAF
  • Member since
    June, 2012
  • From: Anniston, AL
Posted by GAF on Saturday, April 13, 2019 1:36 PM

I tried to connect just now and could not.  I used both Firefox and Opera, but no go.

They do have a Facebook page (which is about as useful as *** on a boar).  If you have Facebook, you might leave a message.

Gary

  • Member since
    December, 2002
  • From: Bury St Edmunds, Suffolk, England
Posted by Bish on Saturday, April 13, 2019 1:54 PM

I just got on useing Firefox, had no issues.

'I am a Norfolk man, and i glory in being so'

On the bench: Airfix 1/600 HMS Belfast

                       Takom 1/35th FV 432

  • Member since
    March, 2015
Posted by JohnnyK on Saturday, April 13, 2019 2:06 PM

Their Facebook page is worthless. I left a message for Mike, but it still does not work.

  • Member since
    March, 2015
Posted by JohnnyK on Saturday, April 13, 2019 2:09 PM

I think that you were able to connect because you live in England. It seems that the problem mainly effects users in the USA. Why I do not know?

  • Member since
    April, 2003
  • From: USA
Posted by keavdog on Saturday, April 13, 2019 2:14 PM

Could be Bish has the IP cached and it's a DNS issue.  Bish can you ping and share the IP address?

Shows as 154.16.147.178 from my lookup

I can hit the site  via a UK proxy.

http://storecraft.co.uk/ICLR/browse.php?u=Zb%2FT0MZYxc6vRu5wTOesn3EFQg%3D%3D&b=29&f=norefer

 

Thanks,

John

  • Member since
    March, 2003
  • From: Towson MD
Posted by gregbale on Saturday, April 13, 2019 3:10 PM

I live in the US and have had no problem logging in daily...including just moments ago.

I use Firefox on both my PC and my Android phone.

 (My only problem with Britmodeller comes with trying to use emojis. Almost every time I do, it freezes that page.)

Greg

 George Lewis:

"Every time you correct me on my grammar I love you a little fewer."
  • Member since
    December, 2002
  • From: Bury St Edmunds, Suffolk, England
Posted by Bish on Saturday, April 13, 2019 3:26 PM

John, i get the same IP as you have there.

'I am a Norfolk man, and i glory in being so'

On the bench: Airfix 1/600 HMS Belfast

                       Takom 1/35th FV 432

  • Member since
    July, 2013
Posted by steve5 on Saturday, April 13, 2019 3:37 PM

I live in australia , no problems . I have windows 10 .

 

  • Member since
    May, 2011
  • From: Honolulu, Hawaii
Posted by Real G on Saturday, April 13, 2019 3:55 PM

I think it’s a IT mumbo jumbo issue.  I can get on using my computer, but 50/50 on my phone.  So they are still there. FSM isn’t the only one with access issues.

  • Member since
    March, 2015
Posted by JohnnyK on Saturday, April 13, 2019 4:14 PM

I rebooted my router, rebooted my computers, flushed DNS, removed history, cleared the cache---still no connectin to brimodeller. Tomorrow I'll go to my public library and try one of their computers.

  • Member since
    April, 2015
Posted by Mopar Madness on Saturday, April 13, 2019 5:13 PM

I can access the website with my phone.

Chad

God, Family, Models...

At the plate: 1/48 ICM Fw 126

On deck: 1/72 Airfix Lightning

In the hole: 1/72 Airfix Hunting Percival 

  • Member since
    April, 2003
  • From: USA
Posted by keavdog on Saturday, April 13, 2019 6:44 PM

Must be a regional routing issue -

 

Tracing route to xeon.britmodeller.com [154.16.147.178]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  router [10.10.0.254]
  2    <1 ms    <1 ms    <1 ms  homeportal [192.168.1.254]
  3    21 ms    28 ms    32 ms  76-216-196-1.lightspeed.sndgca.sbcglobal.net [76.216.196.1]
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.
  6     *        *        *     Request timed out.
  7     *        *        *     Request timed out.
  8     *        *        *     Request timed out.
  9     *        *        *     Request timed out.
 10     *        *        *     Request timed out.
 11     *        *        *     Request timed out.
 12     *        *        *     Request timed out.
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.

Thanks,

John

  • Member since
    May, 2013
  • From: Indiana, USA
Posted by Greg on Saturday, April 13, 2019 7:42 PM

I just got on (from FL, USA) using Firefox. Also, just connected with Chrome and Edge too.

You might try pinging Britmodeller from this site

....see what happens.

Hope you get this sorted. I'd help but it's above my pay grade (meaning I'm clueless). You're much better off with John. Smile

-Greg

  • Member since
    January, 2015
Posted by PFJN on Saturday, April 13, 2019 9:31 PM

Hi,

I have problems some times.  This week there was one day that I couln't make a connection, but the next day I could.  I'm guessing that it may just be some intermittant issue with some server or something along the path between them and me, so if I can't get on one day I try again a bit later.

Pat

1st Group Build

GAF
  • Member since
    June, 2012
  • From: Anniston, AL
Posted by GAF on Monday, April 15, 2019 8:42 AM

A final word about this.  I am unable to connect by phone, tablet or home computer.  Yesterday, I tried using a proxy from my home computer and was able to reach the site.  Apparently there is a range of IPs blocked for some reason down the line.  Don't know what is going on, but until then you will have to use a free proxy or VPN to access the site.

Gary

  • Member since
    January, 2015
Posted by PFJN on Monday, April 15, 2019 3:24 PM

Hi,

I wasn't able to connect last nite via my mini wifi at home, but was able to do so today  during my lunch break, through my company's web server.   Maybe it has something to do with my security settings somewhere.

Pat

1st Group Build

  • Member since
    March, 2015
Posted by JohnnyK on Monday, April 15, 2019 4:17 PM

Your Internet Service Provider at home is probably different than the one at work. Do you use AT&T as your home ISP? 

  • Member since
    January, 2015
Posted by PFJN on Monday, April 15, 2019 9:02 PM

Hi,

Yes, my home ISP is AT&T.

Pat

1st Group Build

  • Member since
    September, 2012
Posted by GMorrison on Monday, April 15, 2019 9:14 PM

Just saw this post today. So happens I was on Brit. today also. My ISP is Comcast.

  • Member since
    March, 2015
Posted by JohnnyK on Monday, April 15, 2019 9:15 PM

The problem with connecting to britmodeler.com seems to be specific to computers using AT&T as their ISP.

  • Member since
    March, 2015
Posted by JohnnyK on Wednesday, April 17, 2019 5:18 PM

Everything is now back to normal.

  • Member since
    January, 2015
Posted by PFJN on Wednesday, April 17, 2019 9:11 PM

Hi, I also seem to be able to connect from my mini wifi again, too.

Pat

1st Group Build

JOIN OUR COMMUNITY!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

SEARCH FORUMS

FREE NEWSLETTER
By signing up you may also receive reader surveys and occasional special offers. We do not sell, rent or trade our email lists. View our Privacy Policy.