SEARCH FINESCALE.COM

Enter keywords or a search phrase below:

Star Trek TOS Enterprise Lighting Kit - wire B black and red wires reversed

1011 views
0 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    October 2020
  • From: Arlington, WA
Star Trek TOS Enterprise Lighting Kit - wire B black and red wires reversed
Posted by davidjb on Saturday, October 31, 2020 1:23 PM

 I've purchased two Star Trek TOS Enterprise Lighting Kits, MKA007, and both have the same problem: wire B's black and red wires are reversed; specifically the wires are connected to the plug incorrectly. I've tested both with a multimeter. I bought the first kit and tried to use it; but nothing would light. Testing showed the polarity was being reversed on Wire B. I've purchased the second set to replace the parts that are burned out. To make it work, the red wire on harness B needs to be spliced to the black wire on harness J, and vice versa. 

I reached out to Round2 and here is their reply:  

Yes we do know of the issue and it will be corrected on future runs. You just need to reverse the wires to correct the issue.

And f you have any parts that are bad let us know and we can replace them for you.

Posting so any modelers working with this kit are aware of the problem and avoid the burning out parts due to this known production quality issue.

 

JOIN OUR COMMUNITY!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

SEARCH FORUMS
FREE NEWSLETTER
By signing up you may also receive reader surveys and occasional special offers. We do not sell, rent or trade our email lists. View our Privacy Policy.