SEARCH FINESCALE.COM

Enter keywords or a search phrase below:

Malware Detected

1092 views
13 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    December, 2016
Malware Detected
Posted by Blackpowder1956 on Wednesday, May 15, 2019 8:13 PM

For the last two days on this website and on the Model Railroading website when I log on to individual topics I am getting a Malware detection notice from my Avast antivirus software on my Mac. This has never happened before in years of participation on this site. Please try to dignose and fix this problem.

 

GAF
  • Member since
    June, 2012
  • From: Anniston, AL
Posted by GAF on Wednesday, May 15, 2019 9:42 PM

Same here.

I'm posting a copy of the message I receive to the Troubleshooting thread.

Gary

  • Member since
    December, 2016
Posted by Blackpowder1956 on Wednesday, May 15, 2019 11:14 PM

Thanks Gary! On the Model Railroader site (also Kalmbach) they think I am crazy.

 

  • Member since
    November, 2010
  • From: Florida-West Central
Posted by Eagle90 on Thursday, May 16, 2019 11:50 AM

Blackpowder1956

Thanks Gary! On the Model Railroader site (also Kalmbach) they think I am crazy.

 

 

LOL!   I thought I was too, until I saw the two posts on it.  Same here...past two days when I click onto FSM I get the same message.  I ran AVAST and SpyBot afterwards both times and it didn't pick anything up.

 

 

  • Member since
    November, 2004
Posted by snapdragonxxx on Friday, May 17, 2019 3:01 AM

Probably a false positive from avast itself. It is probably a cookie tracker that is upsetting it so I would email avast support.

run a full virus and malware check with the very latest definitions and if nothing comes to light then Avast's hamster came off its wheel Or the elastic band snapped. nothing to worry about. My antivirus, AVG free, has never popped its head above the parapet on this website and it has caught some nasty stuff. Never had an issue with viruses at all!

GAF
  • Member since
    June, 2012
  • From: Anniston, AL
Posted by GAF on Friday, May 17, 2019 4:43 AM

Well, it is not a false positive and it's not a problem with FSM.  It is a problem with Avast, but not in its operation.  Essentially, one of FSM's advertisers or links URL has been placed on a "blacklist" for Avast AVS because of problems at the owner's site (could be a lot of things).  What this means is that people with Avast who log on will see this message.  Now this doesn't mean that FSM has a problem.  Running AV or Malware detection on this site will show nothing.  What it does mean is that FSM should be aware of the problem and try to contact the advertiser or link to also inform them that they are on a blacklist of sites for Avast.  Otherwise, people logging onto this site (who run Avast) and getting this message may think twice about coming here and participating.  As you can see, it doesn't bother me as I understand (a little) about what is happening.  Smile

I just thought I would like to clarify this situation for those curious.  Elizabeth has been informed (along with a copy of the threat message) and FSM will probably contact the owner of the blacklisted site to inform them of the problem.  We now return you to your regular posting.

Gary 

  • Member since
    May, 2013
  • From: From the Mit, but live in Mason, O high ho
Posted by hogfanfs on Friday, May 17, 2019 8:43 AM

See, and that why I always say, don't run a virus scanner. Ignorance is bliss... 

 

 

Big Smile

 

Glad it's been sorted out Gary.

 Bruce

 

 On the bench:  1/48 Eduard MiG-21MF

                        1/35 Takom Merkava Mk.I

 

  • Member since
    July, 2014
  • From: Philadelphia Pa
Posted by Nino on Friday, May 17, 2019 1:34 PM

Just to re-confirm that troubled link to an FSM advertizer...to those who have not seen it... from Avast:

  • Member since
    February, 2011
  • From: Bent River, IA
Posted by Reasoned on Saturday, May 18, 2019 9:13 PM
It's the Russians.

Science is the pursiut of knowledge, faith is the pursuit of wisdom.  Peace be with you.

On the Tarmac: 1/48 Revell P-38

In the Hanger: A bunch of kits

  • Member since
    July, 2011
  • From: Armpit of NY
Posted by MJames70 on Saturday, May 18, 2019 10:07 PM

Getting the warning on Windows 10 from AVG Antivirus as well now. 

  • Member since
    November, 2009
  • From: SW Virginia
Posted by Gamera on Monday, May 20, 2019 11:27 AM

I'm getting the same response from AVG anti-virus on my desktop and laptop. Both running Pale Moon browser and Win 10 and 7. 

It's more an irritant than a real issue but if you guys can find out what's going on I'd be grateful... 

"I dream in fire but work in clay." -Arthur Machen

 

  • Member since
    July, 2014
  • From: Philadelphia Pa
Posted by Nino on Wednesday, June 12, 2019 12:40 PM

   "... It's Chinatown..."

Or:

Gamera, What was that you were saying, "don't blame me if I break the internet..."??

     The "hit" on Anti-virus seems harmless.  As mentioned, probably caused by one of the Ad streams.

 

    Nino.

 

 

 

  • Member since
    November, 2009
  • From: SW Virginia
Posted by Gamera on Wednesday, June 12, 2019 8:03 PM

Whoops! Guess it was my fault... Embarrassed

 

It must have been some ad or the other. After getting the message everytime I logged on for a week I haven't had the error in over a month.

"I dream in fire but work in clay." -Arthur Machen

 

GAF
  • Member since
    June, 2012
  • From: Anniston, AL
Posted by GAF on Wednesday, June 12, 2019 8:37 PM

Yes, the problem was resolved a couple of weeks ago.  No more warnings.

Gary

JOIN OUR COMMUNITY!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

SEARCH FORUMS

FREE NEWSLETTER
By signing up you may also receive reader surveys and occasional special offers. We do not sell, rent or trade our email lists. View our Privacy Policy.