SEARCH FINESCALE.COM

Enter keywords or a search phrase below:

NO gloss finish!

389 views
1 replies
1 rating 2 rating 3 rating 4 rating 5 rating
  • Member since
    April 2016
  • From: N. Burbs of ChiKawgo
NO gloss finish!
Posted by GlennH on Thursday, April 4, 2024 3:08 PM

I don't know what's going on here. I recently wrapped up a model and began prepping it for decals. It was painted with rattle can flat OD enamel. I went over it with Rustoleum clear high gloss enamel and even after three coats very little of the model showed the effects. It was almost as if I had not done anything. Naturally the only parts of the model that showed any signs of high gloss were not near the upcoming decal locations.

What can cause this problem? I am spraying from about 8 inches away and the paint is obviously wet and glossy at first.

A number Army Viet Nam scans from hundreds yet to be done:

https://www.flickr.com/photos/southwestdreams/albums/72157621855914355

Have had the great fortune to be on every side of the howitzers.

fox
  • Member since
    January 2007
  • From: Narvon, Pa.
Posted by fox on Thursday, April 4, 2024 9:16 PM

I can only guess that it could be 1 of 3 problems:

1 - The paint was not mixed well enough. 2 - The paint or painting area was not warm enough or humidity too high. 3 - It was a bad batch of paint. Did you test the paint on a test piece? These are problems that I have experienced over my years of painting.

Hope that this helps.

Stay safe.

Jim Captain

 Main WIP: 

   On the Bench: Artesania Latina  (aka) Artists in the Latrine 1/75 Bluenose II

I keep hitting "escape", but I'm still here.

JOIN OUR COMMUNITY!

Our community is FREE to join. To participate you must either login or register for an account.

SEARCH FORUMS
FREE NEWSLETTER
By signing up you may also receive reader surveys and occasional special offers. We do not sell, rent or trade our email lists. View our Privacy Policy.